top of page

Material disponible en el nostre arxiu

L’Associació Musical de Mestres Directors posseeix un important fons musical com hereva de l'"Agrupación Española de Maestros Directores y Concertadores de Barcelona" (1920), del "Montepío de Músicos" i també procedent de les donacions de persones o institucions que, lligades d’alguna manera al món musical, han cedit el seu llegat a l’Associació.

El que pretenem en aquest espai és posar en coneixement del públic les obres que integren aquest fons, i en el cas d’estar interessats per alguna de les partitures :

Entre l’obra que forma aquest fons volem destacar la música de compositors que en un passat van ser figures cabdals en el desenvolupament musical de Catalunya i que, si encara són recordats, no passa el mateix amb la seva música; parlem de compositors com Rodoreda, Sadurní, Bosch Humet o Montserrat Ayarbe, entre d’altres.

Aquet llegat, que abasta els darrers anys del segle XIX i sobretot els dos primers terços del segle XX, constitueix una mostra important d’allò que se sentia i va marcar l’evolució musical del nostre país.

Amb el projecte “Música a l’abast” l'Associació ha creat una editorial de partitures amb l'objectiu de donar a conèixer tot un seguit d'obres de compositors catalans que encara no estan editades i que tenen un gran valor artístic.  "Música a l'abast" és un projecte sense ànim de lucre. Facilitem les partitures de forma gratuita per tal d'afavorir la seva interpretació a les sales de concert i també per tal d'introduir obres de compositors catalans en els plans d'estudi dels conservatoris del país.

A mesura que anem classificant tot el material que tenim a l'arxiu, ho anirem posant en aquesta web.

En lloc de consultar la BASE DE DADES (botons a la part dreta de la pàgina) podeu veure la informació en forma de document

Esteve Fusté
bottom of page